Course Title : Mid - Level Turkish I
Code Course
Type
Regular
Semester
Lecture
(hours/week)
Seminar
(hours/week)
Lab
(hours/week)
Credits ECTS
TRK 103-1 A -1 4 0 0 4.00 5
Lecturer and Office Hours
Teaching Assistant and Office Hours
Language
Course Level
Description Lënda Analizë teksti synon zhvillimin e katër shprehive të nxënies së gjuhës Angleze, përkatësisht shkrimin, leximin, të folurin dhe dëgjimin. Qëllimi kryesor është pajisja e studentëve me kompetenca të mjaftueshme gjuhësore për mbarëvajtjen e studimeve të mëtejshme akademike. Ne ketë kurs studentët do të analizojnë dhe prodhojnë lloje të ndryshme esesh si ato informative, përshkruese dhe narrative.
Objectives - Të pajisë studentin me njohuri të plota mbi shkrimin, leximin, dëgjimin dhe të folurën. - Të qartësojë studentët mbi çështjet problematike të Turqishtes - Të mundësojë studentin me një angazhim sa më efektiv në përdorimin e gjuhës. - Të zhvillojë aftësitë e të shkruarit të studentëve dhe ti përgatisë ata për kërkesat e shkrimit në programin mësimor. - Të zhvillojnë strategji për shkrimin e eseve të llojeve të ndryshme si informative, përshkrimi
Course Outline
WeekTopics
1Hangi Sporlari Yaparsiniz? - Me cfare sporte merreni?
2Bos zamanlarinizda ne yaparsiniz? -Cfare beni ne kohen e lire?
3Hangi tur muzikten hoslanirsiniz? - Cfare lloj muzike pelqeni?
4Ne ile seyhat edersiniz? - Me cfare udhetoni?
5Trafik Kurallarini Biliyor Musunuz? - A i dini rregullat e qarkullimit rrugor?
6Bayramlari Nasil Kutlarsiniz? - Si festoni?
7Turkiye'yi Taniyor Musunuz? - E njihni Turqine?
8Midterm exam
9Muzeye Gidelim Mi? - Shkojme ne muze?
10Cep Telefonunun Fiyati Ne Kadar? - Sa kushon celulari?
11En Etkili Iletisim Araci Hangisidir? - Cili eshte mjeti me i mire i komunikimit?
12Teknoloyi Takip Eder Misiniz? - E ndiqni teknologjine?
13En Ilginc Bulus Hangisidir? - Cili eshte zbulimi me i cuditshem?
14Burcunuz ne? - Cfare shenje horoskopi jeni?
15Kotu Aliskanliklar Nelerdir? - Cfare jane zakonet e keqia?
16Final exam
Prerequisites
Textbook
Other References
Laboratory Work
Computer Usage
Other
Learning Outcomes and Competences
1Studentët do të lexojnë dhe kuptojnë tekste të ndryshme të mara nga materiale autentike si gazeta revista etj.
2Studentët do të flasin me saktësi fjalorin dhe gramatikën e paraqitur në mësim
3Studentët do të shkruajnë letra të ndryshme si kërkesa, ankesa, letra, aplikimi, raporte apo tregime
Course Evaluation Methods
In-term studies Quantity Percentage
Midterms130
Quizzes00
Projects318
Term Projects212
Laboratory00
Attendance00
Contribution of in-term studies to overall grade60
Contribution of final examination to overall grade40
Total100
ECTS (Allocated Based on Student) Workload
Activities Quantity Duration
(hours)
Total Workload
(hours)
Course Duration (Including the exam week : 16 x Total course hours) 16464
Hours for off-the-classroom study (Pre-study, practice) 14228
Assignments 5315
Midterms 188
Final examination 11010
Other 000
Total Work Load 125
Total Work Load / 25 (hours) 5
ECTS 5

Get Syllabus PDF (Albanian) Get Syllabus PDF (English)