Ecuria e ekonomisë shqiptare për periudhën 2015-2020

Departamenti i Ekonomisë dhe Biznesit në Kolegjin Universitar Bedër zhvilloi sot Workshop-in me temë: “Ecuria e ekonomisë shqiptare për periudhën 2015-2020”.
 
Workshop-i u hap nga Dr. Ndriçim Ciroka, përgjegjës i Departamentit të Ekonomisë dhe Biznesit, i cili bëri një tablo rreth ecurisë së ekonomisë për këtë periudhë. Duke qenë aktiviteti i parë i kësaj njësie të sapokrijuar në KU Bedër, Prof. Asoc. Dr. Tidita Abdurrahmani, Dekane e Fakultetit të Teknologjisë dhe Biznesit, përshëndeti të pranishmit dhe i uroi suksese anëtarëve të departamentit në organizimet e tjera që kanë planifikuar të zhvillojnë për këtë vit akademik.
 
Panelistja tjetër, Dr. Irina Canco, lektore dhe ish-specialiste në Ministrinë e Financave në sektorin e buxhetit, u ndal tek efekti i pandemisë në buxhetin e shtetit, borxhi publik, perspektiva e ekonomisë, etj. Z. Uran Derri, specialist ekonomie dhe finance, sipërmarrës dhe ekspert kontabël, foli për ekonominë shqiptare, duke bërë krahasimin e saj me vendet e rajonit për periudhën 2015-2020.
 
Takimi vijoi me pyetje-përgjigje mes panelistëve rreth ecurisë dhe perspektivës së ekonomisë shqiptare në të ardhmen, borxhit publik, investimeve, etj.