Emri i Lëndës : Gjuhë Turke niveli i mesëm I
Kodi Tipi i
lëndës
Semestri Leksione
(orë/javë)
Seminare
(orë/javë)
Lab
(orë/javë)
Kredite ECTS
TRK 103-2 E 1 4 0 0 4.00 5
Lektori dhe orari i konsultimeve
Asistenti dhe orari i konsultimeve
Gjuha e kursit Turkish
Niveli i lëndës
Përshkrimi Lënda Analizë teksti synon zhvillimin e katër shprehive të nxënies së gjuhës Angleze, përkatësisht shkrimin, leximin, të folurin dhe dëgjimin. Qëllimi kryesor është pajisja e studentëve me kompetenca të mjaftueshme gjuhësore për mbarëvajtjen e studimeve të mëtejshme akademike. Ne ketë kurs studentët do të analizojnë dhe prodhojnë lloje të ndryshme esesh si ato informative, përshkruese dhe narrative.
Objektivat - Të pajisë studentin me njohuri të plota mbi shkrimin, leximin, dëgjimin dhe të folurën. - Të qartësojë studentët mbi çështjet problematike të Turqishtes - Të mundësojë studentin me një angazhim sa më efektiv në përdorimin e gjuhës. - Të zhvillojë aftësitë e të shkruarit të studentëve dhe ti përgatisë ata për kërkesat e shkrimit në programin mësimor. - Të zhvillojnë strategji për shkrimin e eseve të llojeve të ndryshme si informative, përshkrimi
Programi i Lëndës
JavaTema
1Hangi Sporlari Yaparsiniz? - Me cfare sporte merreni?
2Bos zamanlarinizda ne yaparsiniz? -Cfare beni ne kohen e lire?
3Hangi tur muzikten hoslanirsiniz? - Cfare lloj muzike pelqeni?
4Ne ile seyhat edersiniz? - Me cfare udhetoni?
5Trafik Kurallarini Biliyor Musunuz? - A i dini rregullat e qarkullimit rrugor?
6Bayramlari Nasil Kutlarsiniz? - Si festoni?
7Turkiye'yi Taniyor Musunuz? - E njihni Turqine?
8Provimi gjysmefinal
9Muzeye Gidelim Mi? - Shkojme ne muze?
10Cep Telefonunun Fiyati Ne Kadar? - Sa kushon celulari?
11En Etkili Iletisim Araci Hangisidir? - Cili eshte mjeti me i mire i komunikimit?
12Teknoloyi Takip Eder Misiniz? - E ndiqni teknologjine?
13En Ilginc Bulus Hangisidir? - Cili eshte zbulimi me i cuditshem?
14Burcunuz ne? - Cfare shenje horoskopi jeni?
15Kotu Aliskanliklar Nelerdir? - Cfare jane zakonet e keqia?
16Provimi final
Parakushtet
Literatura
Referenca të tjera
Punë laboratori
Përdorimi i komp.
Të tjera
Rezultatet e Lëndës dhe Kompetencat
1Studentët do të lexojnë dhe kuptojnë tekste të ndryshme të mara nga materiale autentike si gazeta revista etj.
2Studentët do të flasin me saktësi fjalorin dhe gramatikën e paraqitur në mësim
3Studentët do të shkruajnë letra të ndryshme si kërkesa, ankesa, letra, aplikimi, raporte apo tregime
Mënyra e Vlerësimit të Lëndës
Notat e Ndërmjetme Sasia Përqindja
Gjysmë finale135
Kuize00
Projekte110
Projekte semestrale00
Punë laboratori00
Pjesëmarrja në mësim 15
Kontributi i notave të ndërmjetme mbi vlerësimin final50
Kontributi i provimit final mbi vlerësimin final50
Total100
Ngarkesa ECTS (Në Bazë të Ngarkesës së Studentit)
Aktivitetet Sasia Kohëzgjatja
(orë)
Ngarkesa Totale
(orë)
Kohëzgjatja e kursit (Duke përfshirë edhe javën e provimeve : 16x Orët totale të kursit) 16464
Orët e studimit jashtë klase (Parapërgatitje, Praktika etj) 14228
Detyra 133
Gjysmë finale 199
Provimi final 11818
Të tjera 000
Ngarkesa totale e orëve 122
Ngarkesa totale e orëve / 25 (orë) 4.88
ECTS 5

PDF (Shqip) PDF (Anglisht)