Zhvillohet Konkursi “Urtësitë e Traditës Profetike”

Në ambientet e Kolegjith Universitar Bedër u zhvillua konkursi final në kuadër të projektit “Urtësitë e Traditës Profetike”
 
Mbi 150 nxënës nga tre kategori të ndryshme, shkollat 9-vjeccare, shkollat e mesme dhe universitetet morën pjesë në konkurs me tematika të ndryshme mbi traditën e Profetit Muhamed a.s. 
 
Pjesëmarrësit i prezantuan tematikat për publikun dhe më pas një juri e përbërë nga pedagogë të Kolegjit Universitar Bedër vlerësoi punimet e tyre duke shpallur fituesit për secilën kategori.
 
Pas prezantimit të projekteve në kuadër të projektit “Urtësitë e Traditës Profetike” nën moderimin e aktorit të mirënjohur z. Dritan Boriçi dhe studentes Rudina Sinani u zhvillua një program i larmishëm artistik me lexim Kurani, ilahi, poezi dhe interpretime artistike.
 
Në këtë ceremoni morën pjesë Rektori i Kolegjit Universitar Bedër, Prof. Dr. Gjergj Sinani, Kryetari i KMSH-së, H. Bujar Spahiu, Presidenti i Fondacionit Hafiz Ali Korça, Dr. Skender Bruçaj, Kryetari i Bordit të Administrimit në Bedër, Dr. Ali Zaimi, pedagogë, pjesëmarrës në konkurs, stundentë dhe shumë të ftuar.
 
Gjatë kësaj ceremonie përshëndetën Rektori i Kolegjit Universitar Bedër, Prof. Dr. Gjergj Sinani, Kryetari i KMSH-së, H. Bujar Spahiu, Përgjegjësi i Departamentit të Shkencave Islame, z. Xhemal Saferty dhe zv/Dekanja e Studentëve, znj. Erjola Osmani.
 
Gjatë përshëndetjeve ata theksuan rëndësinë e njohjes së traditave të Profetit Muhamed a.s, si dhe vlerësuan e përgëzuan pjesëmarrësit për punimet e tyre mjaft të dobishme.
 
Në fund të ceremonisë juria shpalli rezultatet për fituesit e secilës kategori.