Panel rreth Kurbanit

U organizua një panel, i cili shqyrtonte adhurimin e Kurban Bajramit sipas perspektivës teologjike, shkencave sociale dhe letërsisë. Në program morën pjesë si panesit Prof. Dr. Ayhan Tekineş dhe pedagogët Dr. Bayram Karcı te cilët jane pjesë e stafit pedagogjik, dhe pedagogu Adem Balaban si pjesë e stafit te degës se letërsisë.

        Prof. Dr. Ayhan Tekineş shpjegoi adhurimit e Kurbanit sipas burimeve islame dhe rëndësinë qe ka ai për njerëzimin. Ndërsa Dr. Bayram Karcı shpjegoi ndikimin e Kurbanit në shoqëri dhe në psikologjinë e njeriut. Dr. Adem Balaban qëndroi mbi nocionet,shprehjet dhe veprat rreth Kurbanit. Ndërsa Elton Karaj shpjegoi adhurimin e Kurbanit ne kulturën shqiptare.